Thursday, March 27, 2014

Листа на токсични материи во вакцината!



Листа на токсични материи во вакцината!


Во вакцината се наоѓа запрепастувачки голем број на отрови, токсични метали, хемиски врзувачи, и животински делови и сокови. Не би сакале тоа да го дадете ни на своето куче, меѓутоа, тоа рутински се дава на драгоцените деца. Меѓу многубројните токсини и контаминирани состојки се наоѓа озогласениот timerzol кој содржи жива. Kazein i zelatin се говедски продукт, а се повеќе има сомнеж дека голем број од стоката има ( болест- луди крави). Имајте на знаење дека овде се работи за сировото место. Не може да се преработи, затоа што смртоносните вируси би биле оштетени. Во ДТП вакцината се наоѓа испрани овчи црвени крвни зрнца. Овците во Британија и САД имаат болест- луди овци (скрепи).


Бацилите од вакцините се одгледуваат во лабараторија и клетките на мајмунскиот бубрег, и човечки клетки кои можат да бидат канцерогени, во пилешки ембриони, и во заморчиња. Клетките се прихрануваат со тешки серуми од крв, кој може да биде контаминиран со бројни бацили како што се вирус -говедска леукемија, вирус- говедска сида, и други предизвикувачи на животински болести. Хемикалии како што се алуминиум, formaldehid, (канцероген за луѓето), и MSG кои се користат во припремата на вакцините. Tirmezol, дериват- жива (смртоносен отров), се користи како заштитно средство.
Сите овие хемикалии и потенцијални болести се вбризгуваат со вакцината, ВО ТЕЛОТО НА ВАШТО ДЕТЕ ИЛИ ВО ВАШЕТО ТЕЛО.
-Acel-Immune DtaP Diphtheria and Tetanus Toxoids Acellular Pertussis Vaccine adsorbed Lederle Laboratories (DTP vakcina). Се произведуваат со користење на  formaldehid, timerozal, aluminijum hidroksid, aluminijum fosfat, polisorbat 80, želatin.
-Act HIB Haemophilus Influenzae Type B (HIB) Tetanus Toxoid Co nju gate Connaught Laboratories (Hib vakcina). Се произведуваат со користење на  amonijum sulfat, formalin, saharozа, timerozal. Мedijum : полу синтетички.
-Attenuvax Measles Virus Vaccine Live Merck & Co., Inc. Се произведуваат со користење на neomicin, sorbitol, hidrolizovan želatin. Medijum: пилешки ембрион.
-DPT Diphtheria and Tetanus Toxoids and Pertussis Vaccine Smith Kline Beecham Pharmaceuticals (DTP vakcina). При производство се користи  aluminijum fosfat, formaldehid, amonijum sulfat, испрани овчи црвени крвни зрнца, glicerol, natrijum hlorid, timerozal. Медиум: свински панкреаси  hidrolizat kazein.
-Hepatitis B SmithKline Beecham Pharmaceuticals (vakcina protiv hepatitis B). Производи кои содржат aluminijum hidroksid, timerozal. Medijum: квасец (можно 5% остаток ).
-IPOL Inactivated Polio Vaccine Connought Laboratories (Polio vakcina). Се произведуваат со  користење на  3 типови polio вируси, formaldehid, fenoksietanol (antifriz), neomicin, streptomicin, polimiksin B. Medijum: VERO клетки од мајмуски бубрег.
-MMR Measles Mumps Rubella Live Viruse Vaccine Merck & Co., Inc (MMR vakcina). При производство се користи: sorbitol, neomicin, hidrolizovanog želatin. Medijumi: M&M – пилешки ембрион.
-Rubela-човечки diploidni клетки (потекнуваат од човечки абортиран фетус  )
Orimune Poliovirus Vaccine Live Oral Trivalent Lederle Laboratories (Polio vakcina). Се произведува со користење на  3 типа ослабени  polio вируси, streptomicin, neomicin, телешки серум, sorbitol. Medijum: култура од клетки на мајмунски бубрег.
-Varivax Varicella Virus Vaccine Live Merck & Co., Inc. При производство се користи  saharoza, fosfat, glutamat, обработен желатин. Medijum: човечки диполоидни клетки  (потекнуваат од ткивото на абортиран фетус).

-Вакцини одгледани во култура на клетки од абортиран фетус

Овчи сипаници (Varivax): Merck
Hepatitis A (Vaqta): Merck
Polio (oralna) Poliovac, Kanada: Connaught
Polio (Imovax): Connaught
Besnilo (Imovax): Pasteur Merieux
Rubela (Meruvax): Merck
-ВАКЦИНИ СО КОРИСТЕЊЕ НА ЖИВОТИНСКИ ОРГАНИ

Овчи сипаници (Varivax): Merck
Mal
и сипаници (Attenuvax): Merck
Mal
и сипаници i заушки (M-M-vax):Merck
Mal
и сипаници заушки i rubella (M-M-RII):Merck
Mal
и сипаници i rubela (M-R-VaxII):Merck
Заушки (Mumpsvax): Merck
Rubela
(Meruvax):Merck
Rubela i
заушки : BIAVAX
-ВАКЦИНИ ПРОИЗВЕДЕНИ СО КОРИСТЕЊЕ НА ГЕНЕТСКИ ИНЖИНЕРИНГ

Hepatitis B: Merck
Hepatitis B: SmithKline Beecham
Lajmska bolest (Lymerix): SmithKline Beecham
RSV (Synapis): MedImmune
-ВАКЦИНИ СО ЖИВОТИНСКИ ДЕЛОВИ

Овчи сипаници (Varivax), fetalni goveđi serum: Merck
Difterija, tetanus, acelularna pertuzis (Acel-immune), инфузија од говедско срце: Lederle
Difterija (Infanrix), говедски ekstrakt: SmithKline Beecham
Grip (Flushfield), пилешки embrioni: Wyeth
Grip (Fluzone), пилешки embrioni: Connaught
Мали сипаници (Attenuvax), хидролизиран желатин: Merck
Мали сипаници, заушки и rubela (M-M-RII), хидролизиран желатин: Merck
Заушки (MuMpsvax), хидролизиран желатин: Merck
Polio (Ipol): телешки серум, клетки од мајмунски бубрег: Pasteur Merieux
Polio, oralna (Orimune), клетки од бубрег, телешки серум: Lederle
Rubela (Meruvax), хидролизиран желатин: Merck
Рубела у заушки (Biavax), хидролизиран желатин: Merck
-ВАКЦИНА СО СТОЧЕН МАТЕРИЈАЛ- (КРВ, ФЕТАЛЕН ТЕЛЕШКИ СЕРУМ, МЕСНИ ТЕЧНИ МЕДИЈУМ) носат  ризик од болеста луда крава. На крајот на оваа листа (*) значи дека точните делови од производите (илегално) не се наведени во содржината на вакцината.
Antraks: *BioPort DPT
Certiva, antraks: *BioPort DPT
Certiva, difterija, pertuzis, tetanus: North American / Baxter International
DTP (Infanrix), difterija, pertuzis, tetanus: GlaxoSmithKline Beecham
Hep A (*Havrix), hepatitis A: GlaxoSmithKline Beecham
Hib (*ActHIB), haemophilus influenzae tip B: Aventis Pasteur
Hib (*OmniHIB), haemophilus influenzae tip B: GlaxoSmithKline  Beecham
Upala pluća (*PNU-IMUNE 23): Lederle / American Home Products
Polio (IPOL): Aventis Pasteur

Се што е потребно е да вклучите здрав разум, логично размислувате и донесете заклучок. Дали овие здравствени препарати делуваат како нешто здраво и продуктивно за вашето здравје... ? Дали слепо верувате во афторитетот па макар и они да изречат нешто бесмислено, дури и повеќе несмасно и интелегентно навредливо, и по тврдењето за вашиот сопствен здрав разум дека вакцините се здрави и препорачливи? Дали се тие здравствени стручњаци водени исклучиво по интересите и инструкциите на нивниот газда или на предодредените кои кажуваат дека така треба? Прашајте ги дали они ги вакцинираат своите деца...?
Имунизација  - со вакцина е една од најголемата  измама во модерниото време. За човекот не е потребна никаква вакцина. Човечкото тело хранејќи се адекватно само со мајчиното млеко, подоцна со растителна пресна храна се предуслов да самиот организам створи имунитет и одбрана од разни (надворешни и внатрешни ) антигени – вируси и бактерии кои се наоѓаат секаде околу нас каде и да се наоѓаме, е доволно да организмот сам се одбрани. Се зголемува бројот на луѓе од ден на ден кои ова го потврдуваат.  Со вакцинацијата вашето тело станува слабо и го ослабува вашиот имун систем, стануваш понеотпорен, и склон кон потешки заболувања..
Како луѓето пред илјада години излегувале на крај со вирусите и бактерии кои отсекогаш постоеле и покрај тоа што сте учеле околу тоа ( вештачки створени болести од страна на човекот  како што се сида, Н1Х1 и секој ден се понови и понови тешки заболувања, бројот на болестите секој ден расти ) а медицината се труди како да ги крсти и кои име да им го даде и да ги објасни. А како да се излечи??? Е тоа се препушта на среќата или дури тогаш го бараме Бога.
ПРАШАЊЕ ЗА ВАС,  ДАЛИ СЕУШТЕ МИСЛИТЕ ДА ГИ ВАКЦИНИРАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА?

No comments:

Post a Comment